Kullanıcı Adı: (Username)  
Şifre: (Password)     

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
OY DERELER, DERELER DAAA..
12-14-2008 08:29 PM OY DERELER, DERELER DAAA..
Lutfi
Member

Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0

Toungue  OY DERELER, DERELER DAAA..

Lütfi CELİLOĞLU
12-14-2008 08:29 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
10-14-2009 06:41 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
yasarsayim
Member

RE: OY DERELER, DERELER DAAA..

Sevgili lütfü derelerin birde bu hali var ne düşünüyorsun bu konuda[img] [/img]

10-14-2009 06:41 AM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
10-14-2009 06:59 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
yasarsayim
Member

[img] [/img]

10-14-2009 06:59 AM
10-14-2009 07:04 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
yasarsayim
Member

10-14-2009 07:04 AM
10-14-2009 07:10 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
yasarsayim
Member

SEVGİLİ LÜTFU SİZİN EVİN ÖNÜNDEN DEĞİRMENEKADAR ÇEKTİĞİM BU RESİMLERİN SAISI TAMI TAMINA 19 TANEYANİ 100 METREDE 19 ADET ÇÖP VAR DEREDE YANİ HER  5 METREDE BİR .

HEMŞİNE SEVDALI OLAN BİZLERE YAKIŞAN BİR DURUMSadSadSad NE DERSİN

10-14-2009 07:10 AM
11-04-2009 05:20 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
Lutfi
Member

Sevgili Yaşar Ağabeyim ..
Bu Konu sadece Elevit in bir sorunu değil aynı zamanda köyümüzün de bir sorunudur.. Herşeyden önce sağlık sorunu olması nedeniylede  önemli ve hepimizi ilgilendiren bir sorundur..Bilindiği üzere köyümüzde de ...halen çöpler ırmağa atılıyor  ..

Elevitte ise..
şu anki haliyle de çöp sorunu çözülmüş değildir..
şu anki hali nedir bakalım...
İnsanlar  çöplerini ya  yakıyorlar
.....ki bu konuda birisi kendi çöplerini yakarken Elevidide yakacak diye korkuyorum.Elevitteki yangında orada bulunan bir kişi olarak söylüyorum bunu 10 dakikada çıra gibi 5 ev yandı..
Bir diğeride
bizim aşağıda bir çöplük yapılmış oraya atılıyor sonrada yakılıyor denilsede !!..hepsi yakılmıyor Mayıs ayında oradaki çöpler yine dereye veriliyor..Kaldı ki yaşlısı var o çöplüğe uzak olanı var . Buda çözüm değil..
İnsanlara dereye çöp atmayın kardeşim dediğiniz zaman,bunun çözümünüde sunmamız gerekir..  Yoksa insanlar atarlar ve atıyorlarda ağabey  Elbetteki atmasalar iyi olur ama atıyorlar..Bu  konunun çözümü ..mahalli idarelerle oradaki yaşayan insanların ortak çabalarıyla sağlanması gerekir diye düşünüyorum..

Bizim Köyümüze ve bizede örnek olması açısından Elevitteki öncelikli sorunlardan biri olan çöp sorunu neden çözülemedi anlatayım ağabey

Geçen yıl Elevit te
Elevit Derneği adı altında bir dernek kuruldu sevgili ağabeyim.. Derneğin amacı Elevidin öncelikli sorunlarını çözmek ve bu bölgeyi güzelleştirmek için gerekli kaynakları yaratmaktı..Toplantılarında (ki bende vardım o toplantılarda )Herşey gayet güzel konuşuldu..Hatta şu anki çöp sorununa da akılcı bir çözüm bulundu
Neydi bu çözüm
Çamlıhemşinden bir çöp kamyonu kiralanacaktı haftanın belli günlerinde  herkesin çöpünü gelip alacaktı..Masraflarıda dernek gelirlerinden (aidat) karşılanacaktı.
Bu sene ise
Dernek yöneticileri geldiklerinde ise..  bu yörenin öncelikli sorunlarını çözeceklerine
BU SORUNLARI bir kenara itip muhtarla didişmeye  ve muhtar üzerinde güç gösterisi yapmaya onu kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalıştılar....Doğal olarak muhtar da buna izin vermedi..Halbuki birlik ve beraberlik içinde muhtarıda yanlarına alarak tek güç halinde bu sorunlar çözülebilirdi..Olmadı maalesef..
Elevit,
dernekçiler ve muhtarcılar olarak ikiye bölündü..
Bir bölgede bu tür sorunların çözülmesi için bölgede öncelikle birlik beraberliğin şart olduğunu düşünüyorum.. ağabey biz bunu beceremiyoruz maalesef..Bunu becerebilirsek bu tür sorunlarıda kolaylıkla çözebiliriz diye düşünüyorum..
saygılarımla  ağabey

Lütfi CELİLOĞLU

En son düzenleme: 11-04-2009 05:49 AM Lutfi.

11-04-2009 05:20 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
11-07-2009 09:28 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
yasarsayim
Member

Sevgili Lütfü ,bahaneler,mazeretler başarısızlığın maskesidir.Breysel olarak bu konunun hassasiyetini anlamak bile yeter diye düşünüyorum .Buyaz  köy ve elevitde geçirdiğim süre tamıtamına dört ay oldu ve bu süre içinde ne köyde ırmağa nede elevitde dereye bir çöp atmadım . İnanki bu hiçte zor olmadı .Keyifle zevkle yakılacakları yaktım kalanıda biryerde biriktirip pazara yada hemşine giderken bir çöp konteynırına attım .Allah aşkına bu çokmu zor.
Bizler babalarımızın dedelerimizin yaşadığı o sıkıntılı eziyet dolu hayatı kısmende olsa bilen bir nesiliz .Şimdi altımızda arabamızla uc paket çöpü taşımaktan erimmek en azından o ınsanlara saygısızlık olmazmı?
Canım kardeşim hepimiz biliyoruz muhtarlarımızın imkanları sınırlı .Bizler nimetleriğnden faydalandığımız köy ve yaylalarımızın külfetlerine katlanmak zorundayız .Sözün kısası
o meşhur laf aklıma geliyor 8Sözde değil özde hemşinli olmamız gerekir)

Bukarar ateşli hemşin sevdalısı gençlerimiz her politik konuda ahkam keserdi dikkatimi çeken esas bu  neden bu konuya kimse ilgi duymuyor nerde yaltkayanın cabbar delikanlılarıRolleyesRolleyesRolleyesRolleyes    Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

sevgiler canım kardeşim

11-07-2009 09:28 AM
11-07-2009 09:37 PM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
Lutfi
Member

Sevgili Yaşar ağabeyim..
Bu Konuda ne kadar hassas olduğunuzu biliyorum..Çok da haklısınız.. Ama konuyu bireysel olarak ele alırsak çözemeyiz bunu söyleğe çalışıyorum  bahane  üretmiyorum...Sadece sizin yada bu konuya duyarlı birkaç kişinin çöplerinizi yakmanız yada koyternırlere götürüp atmanız öyle görünüyor ki soruna çözüm getirmemiş..Çektiğiniz fotoğraflar onu gösteriyor Smile
Elbette herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir..Kaldi ki sizin imkanlarınıza sahip olmayan insanlar var yaşlısı var hastası var ..Onların da çöp sorununa  bir çözüm bulmak gerekir ki çöp sorunu kısmen değil.. tamamen çözülebilsin  diye düşünüyorum..
Cabbar delikanlılarımızda büyüklerimiz tarafından yönlendirilebilirse emininimki seve seve her konuda ellerinden geleni yaparlar..

saygılarımla

Lütfi CELİLOĞLU

En son düzenleme: 11-07-2009 09:43 PM Lutfi.

11-07-2009 09:37 PM
11-08-2009 03:15 AM RE: OY DERELER, DERELER DAAA..
yasarsayim
Member

Sevgili lütfü Hiç şüphe yokki sorunun köklü çözümü bir siteme bağlanmasıdır .Ancak  seninde bildiğin gibi çevremizin temizliği  herkesin kapısının önünü temizlemesiile mümkün olur. Yine hepimiz çok iyi bilmeliyizki temizlemek temiz tutmaktan çok daha zor ve masraflıdır .

Kısacası öyle yada böyle temizlik hem dinimizin emri hemde insanlığımızın gereğidir .Bu  emri ve gereği yerine getirmek için kişisel ve toplumsal olarak üstümüze düşeni yapmıyorsak kusurluyuz.

SEVGİLER

11-08-2009 03:15 AM
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git: