Sevgili Yaşar Ağabeyim ..
Bu Konu sadece Elevit in bir sorunu değil aynı zamanda köyümüzün de bir sorunudur.. Herşeyden önce sağlık sorunu olması nedeniylede önemli ve hepimizi ilgilendiren bir sorundur..Bilindiği üzere köyümüzde de ...halen çöpler ırmağa atılıyor ..
Elevitte ise..
şu anki haliyle de çöp sorunu çözülmüş değildir..
şu anki hali nedir bakalım...
İnsanlar çöplerini ya yakıyorlar
.....ki bu konuda birisi kendi çöplerini yakarken Elevidide yakacak diye korkuyorum.Elevitteki yangında orada bulunan bir kişi olarak söylüyorum bunu 10 dakikada çıra gibi 5 ev yandı..
Bir diğeride
bizim aşağıda bir çöplük yapılmış oraya atılıyor sonrada yakılıyor denilsede !!..hepsi yakılmıyor Mayıs ayında oradaki çöpler yine dereye veriliyor..Kaldı ki yaşlısı var o çöplüğe uzak olanı var . Buda çözüm değil..
İnsanlara dereye çöp atmayın kardeşim dediğiniz zaman,bunun çözümünüde sunmamız gerekir.. Yoksa insanlar atarlar ve atıyorlarda ağabey Elbetteki atmasalar iyi olur ama atıyorlar..Bu konunun çözümü ..mahalli idarelerle oradaki yaşayan insanların ortak çabalarıyla sağlanması gerekir diye düşünüyorum..
Bizim Köyümüze ve bizede örnek olması açısından Elevitteki öncelikli sorunlardan biri olan çöp sorunu neden çözülemedi anlatayım ağabey
Geçen yıl Elevit te
Elevit Derneği adı altında bir dernek kuruldu sevgili ağabeyim.. Derneğin amacı Elevidin öncelikli sorunlarını çözmek ve bu bölgeyi güzelleştirmek için gerekli kaynakları yaratmaktı..Toplantılarında (ki bende vardım o toplantılarda )Herşey gayet güzel konuşuldu..Hatta şu anki çöp sorununa da akılcı bir çözüm bulundu
Neydi bu çözüm
Çamlıhemşinden bir çöp kamyonu kiralanacaktı haftanın belli günlerinde herkesin çöpünü gelip alacaktı..Masraflarıda dernek gelirlerinden (aidat) karşılanacaktı.
Bu sene ise
Dernek yöneticileri geldiklerinde ise.. bu yörenin öncelikli sorunlarını çözeceklerine
BU SORUNLARI bir kenara itip muhtarla didişmeye ve muhtar üzerinde güç gösterisi yapmaya onu kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalıştılar....Doğal olarak muhtar da buna izin vermedi..Halbuki birlik ve beraberlik içinde muhtarıda yanlarına alarak tek güç halinde bu sorunlar çözülebilirdi..Olmadı maalesef..
Elevit,
dernekçiler ve muhtarcılar olarak ikiye bölündü..
Bir bölgede bu tür sorunların çözülmesi için bölgede öncelikle birlik beraberliğin şart olduğunu düşünüyorum.. ağabey biz bunu beceremiyoruz maalesef..Bunu becerebilirsek bu tür sorunlarıda kolaylıkla çözebiliriz diye düşünüyorum..
saygılarımla ağabey